KUNST SOM FORSVAR

 

skabt og instrueret af
Giuseppe L. Bonifati (I)

med
Giuseppe L. Bonifati (I), Linda Sugataghy (H), Alberto Martinez Guinaldo (E)
og med deltagelse af Govind Radhakrishan (IN), Martin Nore (DK),
Taylor Alling (UK) og M.stro Claudio Passilongo (I)

projektkoordinator
Mette Sandholt


et partnerskab

DOO performing art group / Nordisk Teaterlaboratorium

støttet af
Kulturaftale, Kulturmødet, Holstebro Kommune, Skive Kommune,
og andre kommuner i Jylland regionen


Vi lever i en tid præget af selvoptagethed og aggression. Et stigende antal mennesker tror, at disse aspekter er nødvendige for at overleve: ikke at blive knust, at have succes, at synes større end andre. Dette angreb er kontinuerligt og hver dag kan vi gennem aviser, på tv eller internettet opleve, hvordan nyhederne nogle gange hopper fra side til side, springer selv de futuristiske vægge, der er annonceret til at blive bygget. Måske for at holde os væk med frygt.
Men selv det har Kunstpartiet løsningen på: KUNST SOM FORSVAR skal tages bogstaveligt. KUNST bør bruges af borgerne til at forbedre deres forsvarsmekanismer, således at udtryk for kreativitet og sans for det æstetiske, kan repræsentere det sande skjold mod alle mulige angreb…”

 

1. POLITI- K SKOLEN

MAYOR IN RESIDENCE var et projekt planlagt i detaljer på trods af, at Jeppes danske sprog var meget “improviseret”. Det er derfor, den “Længste Kandidat kendt i historien og hans Førstedame” kan dukke uskadt op med fornyet energi efter den længste valgkamp i Holstebro og Jylland (535 dage), hvor mange ville have givet op efter den første måned.
I dette nye store regionale projekt, kaldet KUNST SOM FORSVAR, appellerer Kunstpartiets Formand og Forkvinde (Giuseppe L. Bonifati, Italien og Linda Sugataghy, Ungarn) sammen med Forsvarsrådgiver (Alberto M. Guinaldo, Spanien) til alle jyske kommuner!
Vi vil på Kulturmødet på Mors, gennem en performance sammen med 40 unge fra Morsø Gymnasium, annoncere den kommende “Politi-k skole” for de lokale politikere der ikke er blevet valgt ved kommune- og regionsrådsvalget d. 21. november 2017! Den første eksperimentende skole vil starte i Skive kommune den første weekend efter valgresultatet er kendt (24-25 november 2017). Kunstpartiets “Internationale Omrejsende Politikskole” vil være aktiv i hele Jylland i 2018 i flere kommuner.

PRESS
TV-MIDT VEST – Kulturmødet 2017
Dagbladet Holstebro
Limfjord Update
Information

2. KOMMANDOPOST

Sammen med “Forsvarsrådgiveren” (den spanske skuespiller Alberto M. Guinaldo) fandt Kunstpartiet ud af, at de måtte tage skridt til at forhindre det største problem i Jylland: vinteren, som er en stor fare for “Den Økologiske Tomat”. Så de fandt et sikkert sted til “partiets totem”: Kommandocentralen, en gammel bunker fra den kolde krigs tid i området ved Døesvej i Holstebro. Her tilbragte de det meste af Oktobers måned med at forberede hver en detalje af Forsvarsplanen. D. 28. oktober 2016 inviterede Kunstpartiet og “Forsvarsrådgiveren” borgere i Holstebro til at blive præsenteret for strategien mod kulden og den blomstrende vinterdepression: “Vi vil plante tomathegn i alle haver i Holstebro”.

 

Mere overbevisning
På Holstebro-egnen, som allerede er blevet overbevist om denne filosofi, har Kunstpartiet opnået stor popularitet. Men i 2018 har Kunstpartiet behov  for at overbevise og beskytte noget mere. Det er derfor, at vi gerne vil dele vores filosofi med andre borgere fra forskellige byer i Jylland. Og på samme tid præsentere den særlige site-specific performance “Kommandopost”, med skuespillere Alberto M. Guinaldo (E) og Taylor Alling (UK) i forskellige bunkere i regionen.

i samarbejde med
bunkereren i den Jyske region.

3. COUS-COUS MED DANSK PAS

Performance er en del af det større projekt ABOVE THE SKIN (Workshop, Urban actions og Performance), afholdt med succes af DOO performing arts group i flere lande (Italien, Danmark, Ungarn, Slovenien, Spanien, Brasilien, m.v.). Under COUS-COUS MED DANSK PAS vil Kunstpartiet rejse rundt til Jyllands asylcentre med sin performance, som sætter spørgsmålstegn ved temaerne IDENTITET og GRÆNSER (både fysisk og mentalt).

“Ceremoniemesteren” sidder ved et langt bord til en speciel middag for udvalgte gæster, lokalbefolkningen og udlændinge, de bære alle second skin dragter, men nogen ødelægger etiketten. Der viser sig at være en ubuden gæst: Den Forskellige , under den anden hud, vil en tredje afsløre sig. Hvad vil forblive i stedet for de andres hud?

4. DER ER IKKE MERE KAGE!

Kunstpartiets projekt til Ungdommen, med børn fra skoler i Jylland regionenmed deltagelse af Alberto M. Guinaldo, spansk skuespiller; Taylor Alling, engelsk skuespiller; og Else Marie – Minigris Torben, fortællere; koncept og instruktør: Giuseppe L. Bonifati

Vi vil “besætte” Kunstmuseer i Jylland og sove der sammen med mange børn, så de yngre generationer kan ånde og være tættere på “KUNST”. I mellemtiden vil der være flere øjeblikke med dans, fortælling, musik og teater for at arbejde med det ubevidste. Vi vil gerne, når de vågner, at alle børn kommer til Jeppe og fortæller de mest fantastiske ideer, de har i tankerne efter deres drømme. Vi vil bruge og inkludere alle deres idéer i et “Kunstpartiets Manifest til Ungdommen”.

Vi ønsker også at give en særlig præmie: den, der kommer med den bedste idé, vil blive udnævnt “Ungdomsambassadør”.

5. CIAO CIAO BAMBINI!

Gennem en koncert/show vil Kunstpartiet vise en anden side af politik, nemlig at de hedder “Nattergals Politik”: Giuseppe L. Bonifati er en spændende og charmerende sanger og hans stemme har et godt tag på danske borgere. Men som foreslået af Kunstpartiets logo (Tomaten), kan vi jo ikke kan vide, hvad publikum vil bruge det til…

et samarbejde med
Det Italienske Kultur Institut i København

Mayor in Residence – Kunstpartiets projekt i 2016-2017 var støttet af

logos23

Advertisement
%d bloggers like this: